Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen; yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda lezzetiyle sofralarda yerin alan çeşitli yemek kültürlerinde çokça kullanılan tahininin faydaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.
Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 17:07
Kaynak:
(Fatma Aslan Kundakçı)
https://www.yenidonem.com.tr/
Tahin, susam bitkisinin tohumlarının zarının ve dış kabuğunun soyulması, gerekli ısıl işlemlerle pişirilmesi sonrasında öğütülmesi ile elde edilen bir Orta Doğu sosu ya da çeşnisidir.
TAHİNİN BESİN DEĞERİ
Tahinin 100 gramı 592 kaloridir. %53 yağ, %22 karbonhidrat, protein ,%3 sudan oluşur. İçeriğinde tiamin , fosfor, çinko niasin , demir magnezyum, folat kalsiyum ,B vitaminleri ve potasyum bulunur.
TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Yüksek oranda esansiyel yağ asidi içeren tahin, antioksiant içermesi nedeniyle bağışıklığı güçlendirir, yeterli ve dengeli tüketildiğinde kolesterol seviyesini düşürür. Böylece kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Cilt sağlığına iyi gelen bu besin aynı zamanda beyni destekler. Ayrıca tahinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kemik gelişiminde etkilidir.
TAHİN PEKMEZ FAYDALARI NELERDİR?
Aminoasit ihtiyacını karşılar.
Vücudu uyararak enerji verir.
Kansızlığı giderir.
Bağırsakları temizler.
Beyni güçlendirir.
Kalsiyum deposudur.
Vücudu ısıtır.
Zihin gelişimini destekler.
Cinsel gücü artırır.
Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen,'' Yüksek yağ içeriği sebebiyle çok tüketildiğinde alınan kaloriyle beraber kilo alımına neden verebilir. Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar.''dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tahinin faydaları nelerdir? Uzmanı yanıtladı
Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen; yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda lezzetiyle sofralarda yerin alan çeşitli yemek kültürlerinde çokça kullanılan tahininin faydaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.
Tahin, susam bitkisinin tohumlarının zarının ve dış kabuğunun soyulması, gerekli ısıl işlemlerle pişirilmesi sonrasında öğütülmesi ile elde edilen bir Orta Doğu sosu ya da çeşnisidir.
TAHİNİN BESİN DEĞERİ
Tahinin 100 gramı 592 kaloridir. %53 yağ, %22 karbonhidrat, protein ,%3 sudan oluşur. İçeriğinde tiamin , fosfor, çinko niasin , demir magnezyum, folat kalsiyum ,B vitaminleri ve potasyum bulunur.
TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Yüksek oranda esansiyel yağ asidi içeren tahin, antioksiant içermesi nedeniyle bağışıklığı güçlendirir, yeterli ve dengeli tüketildiğinde kolesterol seviyesini düşürür. Böylece kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Cilt sağlığına iyi gelen bu besin aynı zamanda beyni destekler. Ayrıca tahinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kemik gelişiminde etkilidir.
TAHİN PEKMEZ FAYDALARI NELERDİR?
Aminoasit ihtiyacını karşılar.
Vücudu uyararak enerji verir.
Kansızlığı giderir.
Bağırsakları temizler.
Beyni güçlendirir.
Kalsiyum deposudur.
Vücudu ısıtır.
Zihin gelişimini destekler.
Cinsel gücü artırır.
Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen,'' Yüksek yağ içeriği sebebiyle çok tüketildiğinde alınan kaloriyle beraber kilo alımına neden verebilir. Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar.''dedi.
En Çok Okunan Haberler
Atılay Canel: Teknik ekip olarak görevi bıraktık
600 kilometre yol gidip takımını tek başına destekledi
Eczacıbaşı Dynavit, deplasmanda set vermedi
TOFAŞ Yıldız B Takımı turnuva ikincisi
Karadeniz semalarında Türk Hava Kuvvetleri'nden eğitim uçuşu
Semih Kılıçsoy, Serie A'da ilk golünü attı
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 2 yaralı
İran'dan ABD'nin Venezuela politikasına sert eleştiri
Trabzonspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını tamamladı