Hava Durumu

Tahinin faydaları nelerdir? Uzmanı yanıtladı

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen; yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda lezzetiyle sofralarda yerin alan çeşitli yemek kültürlerinde çokça kullanılan tahininin faydaları hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 17:07
Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)
Tahinin faydaları nelerdir? Uzmanı yanıtladı

Tahin, susam bitkisinin tohumlarının  zarının ve dış kabuğunun soyulması, gerekli ısıl işlemlerle pişirilmesi sonrasında öğütülmesi ile elde edilen bir Orta Doğu sosu ya da çeşnisidir.

TAHİNİN BESİN DEĞERİ

Tahinin 100 gramı 592 kaloridir. %53 yağ, %22 karbonhidrat, protein ,%3 sudan oluşur. İçeriğinde tiamin , fosfor, çinko niasin , demir magnezyum, folat  kalsiyum ,B vitaminleri ve potasyum  bulunur.


TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek oranda esansiyel yağ asidi içeren tahin, antioksiant içermesi nedeniyle bağışıklığı güçlendirir, yeterli ve dengeli tüketildiğinde kolesterol seviyesini düşürür. Böylece  kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Cilt sağlığına iyi gelen bu besin aynı zamanda beyni destekler. Ayrıca tahinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kemik gelişiminde etkilidir.


TAHİN PEKMEZ FAYDALARI NELERDİR?

Aminoasit ihtiyacını karşılar.

Vücudu uyararak enerji verir.

Kansızlığı giderir.

Bağırsakları temizler.

Beyni güçlendirir.

Kalsiyum deposudur.

Vücudu ısıtır.

Zihin gelişimini destekler.

Cinsel gücü artırır.


Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen,'' Yüksek yağ içeriği sebebiyle çok tüketildiğinde alınan kaloriyle beraber kilo alımına neden verebilir. Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar.''dedi.

Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.