Yağda ya da haşlanmış nasıl olursa olsun yumurtayı her sabah kahvaltımızda bir şekilde tüketiyoruz. Peki kaç tane yumurta yemek daha iyi, haşlamak ya da yağda pişirmek daha mı sağlıklı?
Haber Giriş Tarihi: 21.12.2020 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 16:37
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her zaman merak ettiğimiz şey, neyin daha sağlıklı olduğu sorusudur: Haşlanmış yumurta mı yoksa kızarmış yumurta mı? Besin değeri açısından önemli mi?
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yumurtayı pişirmek mi haşlamak mı daha sağlıklı?
Yağda ya da haşlanmış nasıl olursa olsun yumurtayı her sabah kahvaltımızda bir şekilde tüketiyoruz. Peki kaç tane yumurta yemek daha iyi, haşlamak ya da yağda pişirmek daha mı sağlıklı?
Her zaman merak ettiğimiz şey, neyin daha sağlıklı olduğu sorusudur: Haşlanmış yumurta mı yoksa kızarmış yumurta mı? Besin değeri açısından önemli mi?
Haşlanmış yumurta veya kızarmış yumurta yemek arasında gerçekten bir fark olduğu ortaya çıktı ve bu, onları hazırlama yöntemiyle yaptığınız yağdan kaynaklanıyor. Kızarmış bir yumurta, haşlanmış yumurtadan (8,9 g yağ, 2,9'u doymuş) yaklaşık iki kat daha fazla yağ ve doymuş yağ (17,6 g yağ, 5,6 g doymuş yağ) içerir. Bu akılda tutulması gereken bir şeydir.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da feci kaza: Scooter sürücüsü hayatını kaybetti
CHP Balat Mahallesi Temsilciliğine Orhan Durmaz Aday Oldu
Uzmanından endişelendiren açıklama; Bursa ve Konya Ovaları çöküyor
Bakan Kurum'dan deprem bölgesinde ‘Yerinde dönüşüm' paylaşımı
Bakan Hakan Fidan: "Filistin, bizim için bir pusuladır"
Gazze'de ateşkesten bu yana can kaybı 386'ya yükseldi
Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in ifadesi ortaya çıktı
Zehir tacirlerine operasyon: 894 hap ele geçirildi
Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerleyişi ABD’nin takibinde