Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye örnek ülkedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de dini azınlık temsilcileriyle düzenlenen iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye, herkesin din ve vicdan hürriyetine sahip olduğu, cemaatlerin kendi kurumlarını yaşatabildiği ve karşılıklı saygının hakim olduğu örnek ülkedir" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2026 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2026 22:42
Kaynak: NTV
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye örnek ülkedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dini azınlık temsilcileriyle iftar programına katıldı. Erdoğan iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

"BURADAKİ GÖRÜNTÜ ÇOK ANLAMLI"

Erdoğan'ın açıklamaları satır başlarıyla şöyle:

"Savaşların, çatışmaların, ayrışmaların, acıların, zulümlerin insanlığın gündemini belirlediği gündemimizde, burada verilen birlik, beraberlik, dayanışma görüntüsünün çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları medeniyetlerin buluştuğu, farklı inançların kaynaştığı, aynı sokakta yer alan camilerin, kiliselerin, sinagogların birbirine yakıştığı bir coğrafyadır.


“BU TOPRAKLARIN HAFIZASINDA KARDEŞLİK VARDIR”

Bu toprakların mayasında birlikte yaşama kültürü vardır. Bu toprakların ruhunda karşılıklı saygı vardır. Bu toprakların hafızasında kardeşlik vardır.

Türkiye, herkesin din ve vicdan hürriyetine sahip olduğu, cemaatlerin kendi kurumlarını yaşatabildiği ve karşılıklı saygının hakim olduğu örnek ülkedir.

Özellikle son yıllarda tırmanan İslam düşmanlığı hem bizim insanlarımızı hem de bir arada yaşama kültürünü açıkça tehdit ediyor.

Cami, kilise, havra demeden bombalayan, ibadethanelere dahi saygısı olmayan DAEŞ'vari karanlık yapılara müsamahamız yoktur.

İslam düşmanlığı nasıl bir insanlık suçuysa antisemitizm de suçtur, makul ve meşru görülemez bir kötülüktür."

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.