Hava Durumu

İletişim Başkanlığından fon piyasasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Fon piyasasının belirli ve sınırlı bir bölümünde ortaya çıkan sorunun çözümüne ilişkin sermaye piyasası kuralları çerçevesinde, hakkaniyet ve adalet gözetilerek gerekli çalışmalar hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2026 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2026 16:29
Kaynak: İHA
İletişim Başkanlığından fon piyasasına ilişkin açıklama

İkinci Fon Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıda toplantıda Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30 Eylül tarihleri kararları çerçevesinde hesaplanacak net yatırım tutarı hesap yöntemine ilişkin ilgili kurumların çalışmaları ile Kurulun aynı tarihte fon hesaplarına ilişkin aldığı ödeme kararına yönelik ikincil düzenlemeler ve ödeme takviminin değerlendirildiği aktarıldı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Devamında çalışmaları bir süredir devam eden Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin taslak üzerinde çalışılmış ve nihai halinin verilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatlar iletilmiştir. Ele alınan bütün düzenlemelerde vatandaşlarımıza herhangi bir ek yük getirilmemesine yönelik anlayış vurgulanmıştır. İlgili kurumlarımız ile fon piyasasının belirli ve sınırlı bir bölümünde ortaya çıkan sorunun çözümüne ilişkin sermaye piyasası kuralları çerçevesinde, hakkaniyet ve adalet gözetilerek gerekli çalışmalar hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülecektir."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.