Hava Durumu

Meral Akşener: Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz

6'lı masanın 12. toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart'ta açıklanacağı duyuruldu. Toplantı sonrası CHP ve İYİ Parti cephesinde görüşme trafikleri sürerken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katıldığı Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Akşener'in toplantı sonrası açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meral Akşener: Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz

Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Kritik toplantı sonrası açıklama yapan Akşener'in açıklamaları şöyle:

En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Bir tercihe zorlanmıştır.

Geldiğimiz noktada İYİ Parti ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz.

Ucube zihniyete karşı ayakta durmaya devam edeceğiz.

Her zaman olduğu gibi dimdik duruyoruz. Bizim yolumuz dün de aynıydı bugün de aynı. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız.

Biz bugünlere alışılmış yenilgileri reddederek geldik.

Biz bugünlere dayatmaya direnerek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. 

5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediler.

Biz milletimize bir söz verdik. 'Milletin sesini bastıran değil, duyan olacağız' dedik. 'Milletin taleplerini hiçe sayan değil, talepleri yerine getiren olacağız' dedik.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor. 6'lı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.