Hava Durumu

Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener görevi bırakmıştı. Şimdi de Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu bırakıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 09:45
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık sorunları nedeniyle genel başkanlıktan ayrılacağını belirterek, siyasetten tamamen çekilmeyeceğini ve yeni genel başkana destek olacağını söyledi. Partinin kongre tarihi henüz netleşmemiş olsa da, Karamollaoğlu ekim ayından önce olağanüstü kongre yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti.

TELEVİZYON EKRANINDA AÇIKLADI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı canlı yayında, genel başkanlığı bırakacağı yönündeki haberlerle ilgili soruyu yanıtladı. Son dönemde sağlık sorunlarının arttığını bildiren Karamollaoğlu, "Artık sağlığım bu görevi bihakkın yerine getirmeme izin vermiyor. Bu seçim döneminde yalnızca 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Gitmek istemediğimden değil sağlığım müsaade etmediği için gidemedim." diye konuştu.

KONGRE 30 HAZİRAN'DA YAPILABİLİR

Partinin kongre tarihinin henüz netleşmediğini ancak 30 Haziran'da yapılabileceğini dile getiren Karamollaoğlu, "Kongre tarihimiz normalde ekim ayında. Ekim ayı biraz bana uzun bir süre gibi geldi. Bundan dolayı arkadaşlarımıza hazırlıklarını yapmalarını, bizim ekimden önce bir olağanüstü kongre yapmamızın daha uygun olacağını söylemiştim." ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: BİR VEYA İKİ İSİM ÜZERİNDE MUTABAKAT SAĞLANDIĞINDA KONGREYE GİDECEĞİZ

Şu an bir aday olmadığını, bu konuda teşkilat mensuplarının kanaatlerini alacaklarını aktaran Karamollaoğlu, "Bir veya iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında kongreye gideceğiz." dedi. Karamollaoğlu, genel başkanlık için görevi hakkıyla yerine getirecek bir isim belirleneceğini söyledi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.