Hava Durumu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a "Fahri Profesörlük" ünvanı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, Kazakistan L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi’nde ‘Fahri Profesörlük’ unvanı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 22:02
Kaynak: (Serap Genç)
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a "Fahri Profesörlük" ünvanı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Değerler Psikolojisi - Güzel İnsan Modeli” adlı kitabının Rusça baskısının tanıtımı Kazakistan L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi’nde yapıldı. Törende Prof. Dr. Tarhan’a ‘Fahri Profesörlük’ unvanı da verildi.

Kazakistanlı öğrencilerle de buluşan Prof. Dr. Tarhan, bugünün gerçeğinin ‘büyük ev, küçük aile’ olduğuna işaret ederek, “Bugünün gerçeği, daha çok terfi, yükselme, daha az sağduyu. Daha çok insan var ama daha az insanlık var. Ciddi bir değerler erozyonu yaşıyoruz. Değerlerde ciddi bir çürüme yaşıyoruz. Bu da sadece belli bir bölgede değil, küresel olarak var” dedi. Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Prof. Dr. Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi olarak L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ile birlikte İnsani Değerler Manifestosu yayımlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İDEAL KİŞİ TANIMI

Avrasya Milli Üniversitesi Rektörü Yerlan Sıdıkov ve Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun da katıldığı konferansta küresel düzeyde yozlaşan insani değerlere dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, akıllı insanın orta ve uzun vadeli düşünen insan olduğunu ifade ederek, “Aklını az kullanan insan kısa vadeli düşünür. Değerler de uzun vadeli düşünmenin en önemli alanıdır. Şu anda modernizm bize sunduğu kişi, ideal kişi değil. İdeal kişi kendini aşmayı başarabilendir” dedi.

Kaynak: (Serap Genç)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.