Çıtır çıtır bir lezzet... Sivas katmeri nasıl yapılır?
Çıtır çıtır bir lezzet... Sivas katmeri nasıl yapılır?
Yöresel lezzet düşkünleri için ayrı bir yeri olan Sivas katmeri evde kolaylıkla yapılabilen enfes lezzetlerden. Katmer düşkünleri Sivas katmeri nasıl yapılır merak ediyor. Tadıyla kendine hayran bırakan Sivas katmeri tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Haber Giriş Tarihi: 26.12.2020 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 17:01
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sivas'ın en gözde lezzetleri arasında yer alan Sivas katmeri tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen tariflerden. Sevdiklerinize hazırlamak için Sivas katmeri tarifi arıyor ya da Sivas katmeri nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Sivas katmeri tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Sivas katmeri malzemeleri
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Aralarına sürmek için
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Sivas katmeri yapılışı
Süt, su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayayı eritin. Sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp mayalanması için bir kenara alın. Bu esnada tereyağını bir tavada eritin. İçine sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Mayalanan hamurunuzu dört eşit parçaya bölüp yuvarlayarak beze haline getirin. Tezgahınızı unlayıp bezelerin iki tanesini kalın bir yufka olacak şekilde açın. Yufkaların birer yüzünü tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp yağlı yüzeyinin üzerine katlayın. Katladığınız yufkanın üst yüzeyini yeniden yağlayıp yeniden bu yüzeyinin üzerine katlayın ve kare bir hamur parçası elde edin. Bu kare hamuru yağladığınız diğer yufkanın üzerine yerleştirip kare hamur içte kalacak şekilde yufkayı üzerine katlayın. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde katlayıp şekillendirin. Tezgahınızı yeniden unlayın. Katladığınız hamurlarınızı unlu yüzeyde 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde merdaneyle açın. Keskin bir bıçağın ucuyla hamurun üzerini verevine kesin. Hamurlarınızı iyice yağladığınız tepsinize dizin. Üzeri için yumurta sarısıyla yoğurdu iyice karıştırın ve bir fırça yardımıyla hamurlarınızın üzerine sürün. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis etmek için biraz soğumasını bekleyin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çıtır çıtır bir lezzet... Sivas katmeri nasıl yapılır?
Yöresel lezzet düşkünleri için ayrı bir yeri olan Sivas katmeri evde kolaylıkla yapılabilen enfes lezzetlerden. Katmer düşkünleri Sivas katmeri nasıl yapılır merak ediyor. Tadıyla kendine hayran bırakan Sivas katmeri tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Sivas'ın en gözde lezzetleri arasında yer alan Sivas katmeri tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen tariflerden. Sevdiklerinize hazırlamak için Sivas katmeri tarifi arıyor ya da Sivas katmeri nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Sivas katmeri tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Sivas katmeri malzemeleri
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Aralarına sürmek için
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Sivas katmeri yapılışı
Süt, su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayayı eritin. Sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp mayalanması için bir kenara alın. Bu esnada tereyağını bir tavada eritin. İçine sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Mayalanan hamurunuzu dört eşit parçaya bölüp yuvarlayarak beze haline getirin. Tezgahınızı unlayıp bezelerin iki tanesini kalın bir yufka olacak şekilde açın. Yufkaların birer yüzünü tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp yağlı yüzeyinin üzerine katlayın. Katladığınız yufkanın üst yüzeyini yeniden yağlayıp yeniden bu yüzeyinin üzerine katlayın ve kare bir hamur parçası elde edin. Bu kare hamuru yağladığınız diğer yufkanın üzerine yerleştirip kare hamur içte kalacak şekilde yufkayı üzerine katlayın. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde katlayıp şekillendirin. Tezgahınızı yeniden unlayın. Katladığınız hamurlarınızı unlu yüzeyde 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde merdaneyle açın. Keskin bir bıçağın ucuyla hamurun üzerini verevine kesin. Hamurlarınızı iyice yağladığınız tepsinize dizin. Üzeri için yumurta sarısıyla yoğurdu iyice karıştırın ve bir fırça yardımıyla hamurlarınızın üzerine sürün. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis etmek için biraz soğumasını bekleyin.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da Köy Enstitüleri panelde konuşuldu
Minik motokrosçu Poyraz Kalender sezonu şampiyonlukla tamamladı
Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"
Karsan'dan meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak hamle
Bursa’da nacakla oynayan çocuğun parmağı kopma noktasına geldi
İsrail’den Hamas’ın üst düzey komutanına hava saldırısı: 3 ölü
Endonezya'daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı bini aştı
Bakan Tunç’tan TCK İçin ceza artışı açıklaması
Bakan Ersoy: "15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak"