Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramlarından olan Paskalya Bayramı, dünyanın birçok yerinde çeşitli ritüellerle kutlanıyor. Birçok bölgede değişiklik gösteren kutlama çeşitlerinden en yaygın olanlarından biri ise paskalya çöreği. Peki en lezzetli paskalya çöreği nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 14:55
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Paskalya çöreği, Hristiyanlığın en önemli bayramlarından olan Paskalya Bayramı'nda bayram kutlayan insanların evinde yapılması elzem olan şeylerin başında geliyor. Nefis kokusu ile paskalya çöreği yemesi en lezzetli çöreklerden biridir. Saç örgüsü şekilden yapılan bu tatlı çörekler size adeta damak şöleni yaşatacak.
PASKALYA ÇÖREĞİ MALZEMELERİ
1 kilo un
5 yumurta
1 paketten biraz fazla margarin (300 gr.)
2 su bardağı şeker (400 gr.)
1 su bardağı süt (250 ml.)
2 paket yaş maya
1 tutam çörek otu
PASKALYA ÇÖREĞİ YAPILIŞI
Geniş bir kaba unu dökün ve unun ortasını açın. 4 yumurtayı kırın ve elinizle yumurtaları karıştırın. Sütün içinde yağı kısık ateşte eriterek una ilave edin. Şekeri ve ılık suyla eritilen mayayı da una katarak iyice yoğurun. Hamur eline yapışırsa biraz un katarak tekrar yoğurun. Hamurun üstünü sıkıca kapayın ve 3-4 saat kabarmaya bırakın. Kabaran hamuru parçalara ayırıp tekrar yoğurun ve her bir parçayı 3'e ayırarak saç örgüsü gibi örün. Çörekleri yağlı kağıt üzerine dizerek biraz böyle bekletin ve 170 derecede fırın ısıtmaya başlayın. Bir yumurtayı az bir sütle çırpıp çöreklerin üstüne fırça ile sürün ve çörek otu serpip fırına verin. Çöreklerin üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Nefis paskalya çöreği tarifi
Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramlarından olan Paskalya Bayramı, dünyanın birçok yerinde çeşitli ritüellerle kutlanıyor. Birçok bölgede değişiklik gösteren kutlama çeşitlerinden en yaygın olanlarından biri ise paskalya çöreği. Peki en lezzetli paskalya çöreği nasıl yapılır?
Paskalya çöreği, Hristiyanlığın en önemli bayramlarından olan Paskalya Bayramı'nda bayram kutlayan insanların evinde yapılması elzem olan şeylerin başında geliyor. Nefis kokusu ile paskalya çöreği yemesi en lezzetli çöreklerden biridir. Saç örgüsü şekilden yapılan bu tatlı çörekler size adeta damak şöleni yaşatacak.
PASKALYA ÇÖREĞİ MALZEMELERİ
1 kilo un
5 yumurta
1 paketten biraz fazla margarin (300 gr.)
2 su bardağı şeker (400 gr.)
1 su bardağı süt (250 ml.)
2 paket yaş maya
1 tutam çörek otu
PASKALYA ÇÖREĞİ YAPILIŞI
Geniş bir kaba unu dökün ve unun ortasını açın. 4 yumurtayı kırın ve elinizle yumurtaları karıştırın. Sütün içinde yağı kısık ateşte eriterek una ilave edin. Şekeri ve ılık suyla eritilen mayayı da una katarak iyice yoğurun. Hamur eline yapışırsa biraz un katarak tekrar yoğurun. Hamurun üstünü sıkıca kapayın ve 3-4 saat kabarmaya bırakın. Kabaran hamuru parçalara ayırıp tekrar yoğurun ve her bir parçayı 3'e ayırarak saç örgüsü gibi örün. Çörekleri yağlı kağıt üzerine dizerek biraz böyle bekletin ve 170 derecede fırın ısıtmaya başlayın. Bir yumurtayı az bir sütle çırpıp çöreklerin üstüne fırça ile sürün ve çörek otu serpip fırına verin. Çöreklerin üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
Sanat ve Edebiyat Dünyası Cengiz Aytmatov İçin Osmangazi’de Buluştu
Minik motokrosçu Poyraz Kalender sezonu şampiyonlukla tamamladı
Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"
Karsan'dan meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak hamle
Bursa’da nacakla oynayan çocuğun parmağı kopma noktasına geldi
İsrail’den Hamas’ın üst düzey komutanına hava saldırısı: 3 ölü
Endonezya'daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı bini aştı
Bakan Tunç’tan TCK İçin ceza artışı açıklaması
Bakan Ersoy: "15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak"