Hava Durumu

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfağının en beğenilen tatlılarından olan revaniyi yapmak biraz maharet istiyor. Beş çaylarının ve akşam tatlılarının vazgeçilmezi olan revaninin tarifi haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2019 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı, kek asıllı olup şerbetli tatlılar arasına giren muhteşem lezzetleri bir arada sunan bir tatlıdır. Pratik revani tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız tarifimize göz atın. İşte pratik revani tatlısı tarifi...

REVANİ TATLISI MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzerine: Hindistan cevizi

REVANİ TATLISI YAPILIŞI

Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ters çevirip, bir tepsiye çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde kesin. Üzerine hindistan cevizi serpin ve servis yapın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.