Hava Durumu

AK Parti’den kucaklaşma seferberliği

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 16:22

AK Parti Yıllardır girdiği her seçimden birinci parti olarak çıkarak Türk siyaset hayatına damgasını vurdu.   

Ancak son yıllarda yaşanan pandemi süreci ve küresel çaptaki ekonomik sıkıntıların getirisi olarak vatandaşın gündeminde hayat pahalılığı olunca; 2023 seçimlerine belki de en çok çalışması gereken parti durumunda şu an.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı, içinde bulunulan ekonomik zorlukları kabul ediyor ve çözümü için de biraz daha sabır ve zaman talebinde bulunuyor.

Bu arada da ‘Durmak yok, yola devam’ düsturuyla hareket eden AK Parti 2023’e doğru giden bu süreçte çalışmalarına devam ediyor.

Bunun ilk adımını da atarak ‘100 günde yüz yüze’ projeleri ile 17 ilçede “Yüz yüze Gönül Gönüle Bursa” buluşmaları düzenlemeye başladı.

Buluşma öncesi AK Parti İl Başkanlığı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) önünde düzenlediği bir basın açıklaması ile faaliyeti kamuoyuna duyurdu.

"Yüz Yüze Gönül Gönüle" temasıyla güçlü bir etkileşim hedeflenen çalışmanın basın toplantısına baktığımızda; AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milletvekilleri Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç, Muhammet Müfit Aydın, Zafer Işık, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel, Osman Mesten, İlçe belediye başkanları, ilçe başkanları gibi çok sayıda partililer tam kadro oradaydı.

Bursa basınının yoğun katılım gösterdiği 'Yüz Yüze 100 Gün' konseptli çalışmanın lansmanında programın amacına yönelik konuşmalar da yapıldı.

Program kapsamında;

Bursa’nın dört bir yanında vatandaşların sorunları ve önerileri dinlenilecek…

Ak Parti’nin 20 yıllık hizmetleri ve bundan sonraki projeleri paylaşılacak…

Türkiye’nin iç ve dış politikadaki öncellikleri anlatılacak…

Ekonomik ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlardaki hizmetler vatandaşlara birebir sunulacak…

Ve buna benzer çok sayıda konu başlığı sahada anlatılacak

Kampanya için giydirilen araçlar da dikkatlerden kaçmadı. Seçime hazırlık şarkısı ise 2011 seçimlerinde kullanılan “Haydi bii daha” olarak seçilmiş.

Programda Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu, Davut Gürkan ve Alinur Aktaş birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ortak paydası ise; “AK Parti olarak hep sahadayız, sorunları biliyoruz, çözüm yine AK Parti’dir bunun amacını ve gerekçelerini milletimize anlatmak için sahalara iniyoruz” oldu.

Bu bağlamda;

İlk buluşma Gürsu’dan start aldı ve tam kadro, 100 günde tüm Bursa taranacak.

Bu buluşmalardan nasıl bir sonucun çıkacağını da ilerde hep birlikte göreceğiz.

***

SAHİLLERDE KALİTELİ ÇALIŞMA

Bursa, deniz ve göllerle birlikte toplam 277 kilometre kıyı bandı ile bir sahil kenti…

Büyükşehir Belediyesi de Gemlik ve Mudanya sahillerinde yetkiyi tekrar ele alarak bu bölgelerde Bursa’da turizmin yeniden canlanması için çalışmalarını hızlandırdı.

Bu bağlamda;

Dün başkan Alinur Aktaş, Mudanya’nın Esence (Eşkel) sahilinde düzenlendiği basın toplantısı ile hem belediye hem de Tarım Peyzaj A.Ş ve BUSKİ tarafından sahillerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Aktaş toplantıda sahillerdeki çalışmaları rakamlarla ve örneklerle açıkladı.

Açıklamalarda öne çıkanlar ise; bu yıl yaz sezonunda 24 adet halk plajında, 25 idari personel, 135 temizlik personeli ve 30 araçlık filo ile her gün rutin olarak 30 hektarlık sert zemin ve 76 hektarlık kumluk alanın temizliğini yapıyor.

Ardından, plajlarda, temizlik, bakım onarım, kum nakillerinin tesviye ve kum eleme çalışmaları geliyor.

Yine çalışmalarda plajlara 100 soyunma kabini, 100 ücretsiz duş, 900 çöp kutusu, 600 ücretsiz şezlong ve 6 engelli platformu yerleştirildiğini açıkladı başkan Aktaş…

Ayrıca yüzme sezonu boyunca sabah erken saatlerde kıyılarda ve plajlarda biriken çöp, yosun, taş ve benzer atıkların toplanarak, plajların her gün kullanıma hazır hale getirildiğini belirten Başkan Aktaş, halk plajlarının temiz tutulması noktasında vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü, vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklediklerini vurguladı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.