Hava Durumu

Sevinç, noktalamıştı ama…

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 17:44

Şahin Sevinç Bursa’da son yıllarda hem ticarette hem de siyasette iyi çıkış yapan bir isim.

Ben onu iş kimliğinden çok siyasi kimliğiyle tanıdım. CHP’nin Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Sevinç, Bursa’da hem aktif siyaset yürütüyor hem de günün koşullarını iyi analiz ediyor.

Teknolojik gelişmelere de kayıtsız kalmayan Sevinç, medya ile bağını güçlü tutmanın yanı sıra sosyal mecraları da zamanında ve yerinde kullanıp istediği sonuca varıyor bence…

Bu özellikler kısa sürede kendisini Bursa yerelinde iyi bir noktaya getirdi diyebiliriz.

Her şey normal seyrederken; geçtiğimiz ayın ortalarında “kendimden olan nedenlerden dolayı siyaseti noktalıyorum” diye bir açıklama yaptı.

Sevinç’in açıklamaları Bursa medyasında geniş yer buldu. O zaman yine sosyal medya hesabında paylaştığı bilgiler neredeyse tüm mecralarda yayınlandı.

Çok geçmeden;

Bir basın buluşması daveti aldık. Önceki gün kendi işletmesinde, yanında CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey, doğu illerinin kanaat önderleri ve dernek yöneticileri ile birlikte Bursa basınının karşısına çıktı.

Toplantıdaki notlara baktığımızda;

Önce…

Nerden geldiğini, CHP ile nasıl tanıştığını Mustafa Kemal Atatürk hakkında neler düşündüğünü ve temel amacının ne olduğunu anlattı.

“Atatürk’ü ve cumhuriyetin değerlerini çok sonradan öğrendim. Ben 38 yaşından sonra aydınlandım. Sonra da Cumhuriyet kazanımlarını ilçemdeki vatandaşlarıma anlatmaya başladım. Bunun için bir sıfat gerekiyordu, bu nedenle de CHP’nin kapısını çaldım”

Partimin olumlu bulmasıyla; “Ailemin yüzde 80’ini karşıma aldım, benimle selamlarını kestiler. Ama yılmadım ilçemdeki herkese bu kazanımların değerlerini ve CHP’yi anlattım. Özellikle kız çocuklarının okula gönderilmeleri için çok mücadele ettim. Ve bunda da başarılı oldum. Bugün pek çok kız çocuğu okula gidiyorsa bunda benim payım oldu ve büyük memnuniyet duyuyorum”

Sonra…

Bir süre önce aktif siyaseti neden noktaladığını anlattı.

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’mıza gelmeden, 3 gün önce bu misyonumun ve görevimin tamamlandığını düşünerek verdim kararımı” dedi ve ekledi.

‘Kimse altında bir şey aramasın” diyerek de, verdiği kararın arkasında ailesine zaman ayırmak ve tamamen işine odaklanmak olduğunu vurguladı.

“Yeniden dönüyorum!”

Çünkü;

“Bu kararımla pek çok büyüğümü, kanaat önderlerini ve Sayın Mustafa Bozbey’i çok üzdüğümü gördüm, bana üzüntülerini ve tepkilerini dile getirdiler. Dışarıdan da tekrar dönmem için çok sayıda tepki ve öneriler aldım. Ben de bana yüklenen misyonun daha tamamlanmadığına kanaat getirerek CHP içindeki siyasi hayatımı sürdürme kararı aldım”

Bu sözlerle yeniden siyasete başlayacağını net olarak ilan etti Şahin Sevinç…

Destek verenler de yanındaydı.

Bu toplantıda yanına hem bölgenin kanaat önderleri ve STK üyeleri vardı hem de Bursa’nın çok iyi tanıdığı 20 yıla yakın Nilüfer’de belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey vardı.

Bozbey, söz alırken ben de sizin gibi misafirim dedi.

Sözlerine ise;

“Şahin kardeşimin bölge insanımızın aydınlanması için sürdürdüğü mücadeleye devam edecek olmasından ben de çok mutluyum. 2023 seçimleri Türkiye için dönüm noktası. CHP’li tek bir ferdin bile ayrılmasına gönlümüz razı olmaz. Partimizin gerek genelde, gerekse yerelde önemli atılımları oluyor. Bursa’da da her bölgede saha çalışmalarımızla yol alıyoruz. Bu yolda Şahin kardeşimin kentin doğusundaki mücadelesi de bizim için büyük önem taşıyor, keza herkesin sahada olması gereken bir döneme girdik” diyerek tam teşkilatın bir arada olmasını dile getirdi.

Soru cevap kısmında da soruların tümü Bozbey’e yöneltildi. Uzun zaman sonra kalabalık bir basının karşısına geçen Bozbey, “Bu kenti en iyi bilen biriyim. Kente hem aday olarak hem birey olarak hiçbir zaman geri durmadık. Kentimize ve insanlarımıza hizmet etme gayretimiz ilk günkü gibi aynı heyecan ve aynı coşkuyla devam ediyor” dedi.

Bozbey, başka bir konuya daha dikkat çekti.

Bursa’nın geleceği için NASA’nın gelecekte dünya iklim raporunu örnek göstererek 2040’da Türkiye çölleşecek dedi. Özellikle tarıma yönelmenin gerekliliğine vurgu yaptı. “Sanayi şehri Bursa artık tarım şehri Bursa olsun” dedi.

Evet, daha net anlaşıldı ki siyasete bulaşan kolay kolay kopamıyor. Bu toplantıda Şahin Sevinç yeniden göreve devam derken, Mustafa Bozbey de büyükşehir adayı olduğu için Bursa’ya dair görüşlerini paylaştı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.