Hava Durumu

Geleceğe seslenen kadınlar

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 16:30

Her yıl kadınlara yönelik birçok sorunun masaya yatırıldığı, birçok etkinliğin düzenlendiği, hediyelerin dağıtıldığı bir gün 8 Mart’ı bir kez daha geride bıraktık. Bazen problemlere çözüm bulunduğu bazen de kısır tartışmaların devam ettiği 8 Mart etkinliklerine katılım her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek oldu.

Bu vesileyle ben de Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı Bursa Destekleme Derneği'nin (TOSYÖV) düzenlediği etkinliğe katılma şansı buldum. Kahvaltı eşliğinde sohbet ile başlayan etkinliğin devamında tam da Kadınlar Günü'ne yakıştırdığım bir proje açıkladı TOSYÖV...

Geleceğe Seslenen Kadınlar projesi belki de Türkiye'deki genç kadınların en büyük problemlerinden biri olan iş hayatına atılma konusunda üniversite son sınıf öğrencisi kadınlara büyük bir fırsat sağlayacak.  Üniversite son sınıf öğrencisi genç kadınların iş hayatına hazırlık ve uyum sürecindeki problemlerini aşmalarına katkı sağlayacak olan proje, gerçek bir probleme gerçek bir çözüm üretmesi açısından çok kıymetli.

TOSYÖV Bursa Kadınlar Komitesi tarafından gerçekleştirilen programda Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile hayata geçirilecek olan ‘Geleceğe Seslenen Kadınlar’ projesine dair açıklanan içerikler üzerine çokça düşünülmüş ve genç kadınların iş hayatına dair endişeleri çok iyi analiz edilmiş.

Etkinlikte detaylarına yer verilen proje iki kısım olarak tasarlanmış. İlk kısımda iki oturum olmak üzere değerler bilinci, öz değer, transaksiyonel analiz, erteleme davranışı, mükemmeliyetçilik gibi birçok kritik ana başlığa değinilirken, ikinci kısımda iş hayatında kadın olmak topluluk önünde konuşmak gibi iş hayatına dair değerli noktalarda eğitimler planlanmış. Her oturum 3 saat olmak üzere 4 oturumdan oluşacak olan bu proje ‘Geleceğe Seslenen Kadınlar’ı bir araya getirecek.

Kadınların her alanda yetkin ve donanımlı olmasının önündeki engellere dikkat çekerek bu engelleri en aza indirmek üzere çalıştığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıklanan bu projenin, yolun başında olan ancak gideceği yolu kestiremeyen tüm genç kadınlara ışık tutacağını düşünüyorum. Bu kıymetli projede emeği geçenleri kendi adıma kutluyor ve çözümün kendisi olan böyle projelerin kıymetini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.