Hava Durumu

Tebrikler Kızılay!

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2025 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2025 00:05

Kızılay, nesillerdir hayatımızda yer etmiş olan ülkemizin en önemli kurumlarından bir tanesi. Özellikle, 6 Şubat 2023 deprem felaketi ile beraber prestiji sarsılmış olsa da, Kızılay değerinden bir şey kaybetmedi. Türk Kızılay ya da resmi adıyla Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye'nin en büyük insani yardım kuruluşu ve uluslararası Kızıl Hac ve Kızılay hareketinin de bir parçası.

Türk Kızılay, yardım ve hizmetleri karşılıksız olarak sağlayan ve kamu yararına çalışan gönüllü bir sosyal hizmet kuruluşu. Kökeni 1868-1877 Osmanlı Mecruhin ve Marza-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyetin dayanıyor. 1877-1923 arası Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1923-1935 arasında Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1935-1947 döneminde Türkiye Kızılay Cemiyeti, 1947'den günümüze de Türkiye Kızılay Derneği (Türk Kızılay) adıyla faaliyetine devam eden yüzyılı aşkın tarihe sahip olan değerli bir kurum.

Merkezi Ankara'da olan Kızılay'ın, ülke genelinde 340.000 kişilik dev bir gönüllü ordusu var. İlkokul yıllarımızda, öğretmenimizin görevlendirmesi ile Kızılay kollarında görev alan okuyucularımız da mevcuttur. Kızılay'ın gönüllülük esasına dayanan yapıları arasında, Genç Kızılay, Kızılay Kadın, Engelsiz Kızılay gibi teşkilatları sayabiliriz.

Geçtiğimiz gün, çocukluk arkadaşım makine mühendisi ve hayırsever iş adamı Onur Karabüber vasıtası ile Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Sinan Aydın ile uzun bir sohbet etme imkânı buldum. Aydın, 1989 İstanbul Fatih doğumlu, çocukluğu Bursa Zafer Mahallesi'nde geçmiş, Kızılay Osmangazi Şube Başkanlığı'nın yanında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, vergi müfettişi olarak da görev yapan çalışkan ve aktif bir kişiliğe sahip.

11 yıldır vergi müfettişi olarak görev yapan, Sinan Aydın'ın Kızılay ile ilk tanışması çocukluk yıllarında ailesine yapılan Kızılay yardımları ile başlamış. 2019 yılında gönüllülük esasına dayanarak Kızılay'da görev yapmaya başlayan Aydın, geçen süre içerisinde başarılı faaliyetleri ile Osmangazi şube başkanlığına kadar yükselerek, ilçesini Türkiye'nin yüzlerce ilçesi arasında, Kızılay faaliyetlerinde en başarılı 5. ilçesi haline getirmiş.

Kendisi ile yaptığım sohbet sırasında Kızılay ile ilgili bilmediğimiz birçok şeyi öğrenmiş oldum. Bunlardan bir tanesi, 7 Ekim 2023'ten beri katil İsrail soykırımına uğrayan, Müslüman Gazze halkına, Kızılay'ın her gün dağıttığı ortalama 50.000 kişilik yemek oldu.

Bunun yanında Kızılay dünya çapında tüm kurum ve kuruluşlar içerisinde Gazze'ye en çok yardım ederek adını 1. sıraya yazdırmış durumda. Gazze'ye yapılan yardımlar içerisinde, gıda, giyim, ilaç, konserve haline getirilmiş kurban etleri gibi birçok farklı ürün var. Yine bilmediğimiz diğer bir konu da, Kızılay'ın Bursa genelinde her gün 700 kişiye kapı kapı dolaşarak yemek dağıtımı yapıyor olması.

Yani, Kızılay sadece deprem, sel felaketi gibi doğal afetlerde değil, her gün aktif ve yardıma koşan bir konumda. Kızılay'ın her gönüllü üyesi aynı zamanda Kızılay'ı temsil eden gönüllü bir elçi. Kızılay Osmangazi İlçesi Şubesi, haftanın 6 günü açık olarak hizmet veriyor. Giriş katı da, yardıma ihtiyacı olan aileler için giyim eşyalarının ücretsiz olarak dağıtıldığı bir mağaza gibi çalışmakta.

Önemle vurgulamak istediğim bir konu da, Kızılay'a yaptığınız tüm maddi yardımları vergiden düşebiliyorsunuz. Osmangazi Şube Başkanı Sinan Aydın'a yaptığım ziyaretin en önemli sebebine gelince, malum yaklaşan bir kurban bayramı bu bayramda çocuklarını bayramlık kıyafetler ile giydirme imkanına sahip ihtiyaç sahibi çok sayıda aile olması.

Bu yaraya parmak basan Aydın ve ekibi, Kurban Bayramı öncesi, 5-15 yaş arasındaki 350 çocuğu ayakkabıdan tüm bayramlık kıyafete kadar giydirmek için kolları sıvadı.

Bununla alakalı da, elbette ki maddi durumu yerinde olan vatandaşların desteğine ihtiyaçları var. Gazeteci olarak bu konuyu size duyurmak, desteğinizi talep etmek de benim mesleki görevlerim arasında yer almakta.

Yardım etmek isteyenler, çorbada tuzum olsun diyenler ve yapılan her iyiliğin bir gün bize geri döneceğini bilenler… Bu vatan bizim, ailelerinin bayramlık kıyafet alamadığı evlatlar hepimizin ve onlar bu ülkenin geleceği.

Katkıda bulunmak istiyorsanız, Kızılay Osmangazi Şubesi'ne yaptığınız her yardım için kesilen makbuzu alarak, yardımseverliğinizi gösterebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi alabileceğiniz bir de telefon numarası yazıyorum, 0552 168 16 52. Şimdiden, tüm çocukların mutlu olduğu bir kurban bayramı yaşanması temennisiyle.

SAĞLICAKLA KALIN

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.