Hava Durumu

On İkiden Vurmak

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2023 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 17:33

Bugüne kadar çok sayıda eğitime, toplantıya, konferansa katıldık.

Çoğunlukla bildiklerimiz tekrar ediliyor gibi düşünsek bile bazen bilgilerin tazelenmesi, güncellenmesi gerekiyor.

Bu yüzden hiçbir zaman “ne gerek var” demeden dinlemeye devam ediyoruz anlatılanları.

Ancak bu tip ortamlarda sıra iletişim kurmaya geldiğinde iyi bir dinleyici olmak dışında etkileşime geçemiyoruz.

Zaman kısıtlı, konuşmacıların sunumları uzun, eğitim salonları kalabalık oluyor.

Alternatif gerekiyordu artık ve bunu Oniki.net yaptı.

“Networking odaklı hibrit etkinlik” deneyimini bizlere sunmaya başladılar ve Bursa’da da gerçekleştirildi.

Almira Hotel Convention’da düzenlenen “E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı” katılımcılara yeni bir deneyim sundu.

Heyecanlı ve motivasyonu yüksek bir ekip vardı.

Beklenenin üstünde katılımcı sayısına rağmen aksaklık yaşanmadı ve yapay zekâ algoritması ile doğru kişilerle doğru profesyoneller buluşma imkânı buldular.

Boğucu, uzun anlatımlar yerine tam da ismine uygun bir şekilde tüm sunumlar on iki dakika ile sınırlandırılmıştı.

Zaten daha işin başında farklı bir konferans olacağı çok belliydi.

Öncelikle biletlere erişim için aplikasyon indirdik.

Bilgilerimizi güncelleyip önemli sorulardan oluşan bir form doldurduk.

Ticarete konu olacak ürün, fikir hakkında işaretlemeler yaparak yapay zekâ algoritmasına gerekli veriyi eğitimden önce sağlamış olduk.

Konferansın amacı; e- ticarete başlamak veya mevcut işlerini bir üst seviyeye taşımak isteyenlere network oluşturabilecekleri bir alan yaratmaktı.

Konuşmacılar arasında; Oniki / Kurucu Ortak & CEO Ziya Kızıltan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 70. Meslek Komitesi (E-Ticaret) Başkanı Barış Sülün, Papara / Partner & COO Cenap Doğru, MARSİFED Başkanı / TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, Sen Consulting kurucusu ve Türkiye’nin ilk motivasyon konuşmacılarından Saadet Şen gibi önemli isimler vardı.

Moderatör Merve Akıncı açılışı; “Yenilikçi olmanın önemini bugün göreceğiz” diyerek yaptı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit ise; “Kırk yıllık iş insanıyım. Temsil ettiğimiz 85 bin işletme var. Burada olduğu gibi iş birliklerine her kurumun ihtiyacı var. İlk işe başladığım zamanlarda nakliyesinden aracı tüccarına kadar doğru partnerleri bulmak için tanıdık var mı diye koştururduk. Burası bunu sağlayacak” ifadelerini kullandı.

***

Dijital ve yeşil dönüşümün sonunda gerçekleşmesi planlanan toplumsal dönüşümün başarısını yapılan çalışmalar belirleyecek. Her şeyi yapsak bile en önemli olan ve bizi sonuca götürecek olan zihinsel dönüşüm.

Buna değinen MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya bir örnek olarak Batı’nın Yükselişi kitabından bir bölüm paylaştı: “Az beceri sahibi ülkeler gayret etmeye yöneliktir ancak taklit etme ve geleneklerini koruma arzusu arasında sıkışırlar. Bakış açılarının, geleneklerin değişmesi eskiden nesiller alırken bu değişim artık bir günde bile olabiliyor.”

Bu yüzden de eski alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerek diyen Kaya; “Dünya, dönülmez akşamın ufkunda. Sağlıkla ve dijitalde kalın” dedi.

Konuşmacılar arasında benim merakla beklediğim isim: Saadet Şen’di.

TRT'de bir dönem program yapan, eskiden Bursa Olay TV'de 'Ayna' adlı programı sunan Saadet Şen, yetenek, gelecek ve motivasyon eğitimleri veriyor.

Konferansta da enerjisi ve anlatımıyla bir doz mutluluk verdi.

İş kurulur, üretim yapılır, sunulur ve karşılığında müşterilerden, piyasadan bir değer beklenir. Ama bu değeri başkalarından beklemeden önce iş sahibinin vermesi gerekiyor.

Şen; “Artık sadece bizim motive olmamız yetmiyor ekibi de motive etmeliyiz. Müşteriyi de hatta onunda müşterisini motive etmeliyiz. Devir artık gelen mesajlardan dikkati toparlama devri. Sizler neyi temsil ediyorsunuz? Hayat kalitesini kurduğunuz bağlar belirler. Çevrenizdeki beş kişinin toplamısınız. Burada yaptığınız emek gibi işini pişirmeye, taşırmaya, yaymaya ihtiyacı var. Disiplinlerarası bir dünyaya geçiyoruz. İş birliği önemli. Ve vakit tarihin hiçbir döneminde bu kadar kıymetli olmamıştı. Şahane binaların içinde şahane işler yapılıyor. Ancak bir dengesizlik var. Bunu sağlamak için kendi öz dengemiz yeterli değil” cümlelerinden sonra “Peki, her gün nasıl dengede kalabiliriz?” sorusunu yöneltti.

Cevap ise: Kendi değerimizi bilerek!

Güzel bir metafor paylaştı: “Rivayet odur ki; Kaşıkçı Elması deniz kenarında bulunmuş. Bulan üç tahta kaşığa satmış, bu yüzden adı Kaşıkçı Elması. Elmas kendi değerini biliyor olsaydı daha iyi hissederdi. Açıyı değiştirdikçe her şey değişecek. Kişisel markanız ve markanızın yarattığı etki karşı tarafa nasıl hissettirdiğinizle ilgilidir. Unutmayın, bütün fırsatlar karşınıza kriz şeklinde gelir. Buna hazırlıklı olun”

***

Başarılı bir etkinlikti.

Böyle eğitimlere katılınca insan her şeyi yapabilir gibi hissediyor.

Siz, risk almaya, girişimci olmaya ve iş dünyasını on ikiden vurmaya hazır mısınız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.