Sevgili ülkem bir Kurban Bayramı’nı daha geride bıraktı.
Yaklaşık 3 buçuk milyon hayvan kurban edilirken; 15 bini aşkın acemi kasap da hastanelerin yolunu tuttu.
Acemi kasap haberlerinin yanı sıra her bayramın gedikli haberlerinden bir diğeri de maalesef ki trafik kazaları!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre bu bayramda 3 bin 913 trafik kazasında 44 vatandaşımız vefat ederken, 6 bin vatandaşımız da yaralandı.
Trafik ve Ali Yerlikaya demişken, tabii ki trafik cezalarını da es geçmemek gerekli. Vatandaştan ağır eleştiri alan cezalar gündemdeydi.
Yerlikaya, ceza konusunda birçok TV kanalına çıkarak açıklamalarda bulundu. Ancak uygulamaların kamuoyundaki tepkisine engel olamadı.
Belki konusuna hâkim ancak siyasetin içerisinden gelmediği için AK Partililer dâhil kimseyi ikna edemedi.
Kamuoyunun hâkim görüşü; radar uygulamasının ve hız sınırlarının tarifsiz ve mantıksız yayılışı vatandaşa tuzak niteliğindeydi!
Herkesin ağzında olan ‘algı’ kelimesi tüm tarih çizgisi boyunca hâkimdi, bugün de hâkim.
Algı gerçeğin ikamesi değil, gerçeğin ta kendisidir.
Öte yandan trafik cezalarının yükseltilmesini destekliyorum.
Çünkü bizim gibi sistemin oturmadığı toplumlarda cezalar daha ağır olmalı. Tarihteki en önemli kanun koyuculardan birisi olan Hammurabi'nin sert yasaları; toplumu sisteme entegre etmek için önemli bir örnek.
Ve yine ne yazık ki bizim toplumumuz ilk çağdaki Hammurabi dönemindeki kadar sert yasalara ihtiyaç duyuyor.
EVLENECEKLER İÇİN DE IQ TESTİ
Konudan konuya atlayan yazıları oldukça severim.
Uzun süredir beklediğim haber bir kaç gün önce ajanslara düştü:
Ehliyette 'IQ 79' kriteri!
IQ (zekâ seviyesi) düzeyi 79 puan ve altında olanlar artık sürücü belgesi alamayacak.
Darısı evlenmeden önce de yapılacak olan IQ testine.
Zira ne yazık ki evlenenlerin çoğu ne evliliğe hazır ne de çocuk yetiştirmeye. Popüler bir filmden (Ölü Ozanlar Derneği) uyarlama yapmak gerekirse:
“Onlar kendilerinden rahatsızlık duymuyorlarsa da bizler onların düşük seviyelerinden rahatsızlık duyuyoruz!”
Evliliğe ve çocuk büyütmeye uygun olmayan insanlar ve onların yetiştiremediği çocuklar yüzünden toplumumuz insanlık yarışında çok gerilerde kalıyor.
KARA KEDİ GİRECEĞİNE ARAMIZA…
Beraber seçimi kazandılar.
Harika bir ikili oldular ama Trump-Musk ikilisinin arasına kara kedi girdi.
ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde tartışma yaşadığı Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk'ın "Başkanlık makamına saygısızlık yaptığını" savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi.
“Trump'la ilgili bazı paylaşımlarımdan pişmanlık duyuyorum" ifadesini kullanan Musk, bu paylaşımlarda "fazla ileri gittiğini" kaydederek sarı saçlım Trump’a zeytin dalı uzattı.
Her ikisine de, ‘sadece kızların bildiği bir şarkı’ olan Serdar Ortaç'ın 'Kara Kedi' şarkısını dinletmek isterdim.
Zira 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu şarkıyı küçük bir kız çocuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylemiş ve Reis'in memnuniyeti de kameralardan kaçmamıştı.
ENFLASYONDA ERİK PARAMETRESİ
Yaz ayları geldi; ekonomi çevreleri ülkenin büyüme beklentileri ve özellikle de Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlenmiş durumda.
Amerikan Merkez Bankası ve IMF'in Türkiye beklentisi pozitif noktada.
Rakamlar oynamakla birlikte yüzde 3 seviyelerinde.
Yaz aylarının gelmesi özellikle gıda fiyatlarında bir rahatlamaya neden olur diye bilirdik ama bu sene bu dönemsel rahatlama da özellikle nihai tüketiciye yansımamış durumda.
Üreticiden 24 liraya alınan ‘yeşil erik’ bir ara 220 lirayı buldu şimdilerde de 100 lira bandına oturdu.
Benim gibi can erik hastası birisi için enflasyon parametresi burger değil erik endeksidir.
Bu arada bu fahiş fiyatlar tüm meyvelerde geçerli.
Tekrar etmek gerekirse siyasilerin önlerindeki en önemli gündem ne yeni anayasa olmalı ne de erken genel seçim.
Ana gündem gıda teröristleri ve fahiş fiyatlar!
ÖZEL’DEN ÖRNEK TAVIR
Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in vefatı taraflı, tarafsız herkesi yasa boğdu.
Olayın ardından tehditler aldığı öğrenilen Zeyrek'in suikaste kurban gittiği yönünde çeşitli iddialar mevcut.
Bu iddialar araştırılacaktır ve böyle bir şey varsa ortaya çıkacaktır.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in cenazedeki durumu tavrı yine herkes tarafından çok takdir edildi.
Siyasetin çok ötesinde bir tavır takınan Özel bu olayda da çizgi dışı bir tavır sergiledi.
Herkese örnek olmalı!