Hava Durumu

Hız beklenirken hem yavaş hem de mahsur kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2026 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2026 00:07

Bahsettiğim isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Muhaliflerin içinde bir kısım var politik duruşunu aşırı Erdoğan karşıtlığı, hadi lafı dolandırmayalım Erdoğan düşmanlığı üzerine kurmuş durumda.

Böyle olunca da, muhalif çıkışı olan bir kişiyi ya da kurumu muhalefetin (haşa) peygamberi konumuna getiriveriyorlar. O kişi ve kurum hakkında büyük bir idolleştirme (yarı tanrı) yarışına giriyorlar. Bakın belki söyleyince kulak tırmalıyor ama gerçek böyle. Haluk Levent’in geçmişte gezide çıkış yapan sanatçı iddiasında ünlücükler, Ekrem İmamoğlu ve tabi ki Mansur Yavaş. Bu kişi ve kurumlardan da her an en sert muhalif tavrı takınmalarını bekleyip, beklediklerini alamadıklarında da koydukları idol noktasından magma tabakasına gömüyorlar.

Masur Yavaş’tan da milliyetçi muhafazakâr ve bunlara ek olarak muhalif seçmeni birleştirecek bir süper kahraman çıkartmaya çalıştılar. Sanırım Yavaş’ın külliyeye gidip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine fena içerlediler. Yavaş’ın görüşmenin speküle edilmesine yaptığı: “Ayrılıkta azap vardır” hadisi ile verdiği cevaba da fena halde kızdılar. Sanırım seküler grubun tepkisinin derinleşmesinde Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hz Muhammet’in bir hadisinin olmasının da etkisi var. Malum Kuran-ı Kerim ve Peygamber alerjisi bazı gruplarda bitki örtüsü halinde.

***

Konumuza dönersek. Mahsur Yavaş hiçbir zaman kendisinden beklenen şekilde keskin bir muhalefeti göstermedi. Bu konuda hızlı olması bekleniyordu adı gibi yavaş kaldı. Kiminle hareket edeceğini şu an kestirilmek istenen ve sadece görevine bakıp polemiklere girmemesiyle de iki arada mahsur kaldığı düşünülen bir isim. Yani Mansur hızlı olmadan siyasi bir sıkışıklık içinde mahsur bırakılmış halde. Arada ne mi oldu, Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi başka saklı bir gündem gütmediği için yerel bir politikacı olarak genel muhalif söylemler takınmadan işine bakıyor ve Ankara için dev bir yatırım olacak olan 1,3 milyar dolarlık metro için merkezi hükümetin desteğini alıyor. Muhalifleri keser mi elbette hayır. Tatmin eder mi şüphesiz ki hayır.

***

Konuyla ilgili Yavaş’ın: "Bu ülkenin Sayın Cumhurbaşkanına var olan bir yetki için kendisine gidip bu metro yatırımlarının programa alınması, 1,3 milyar dolarlık metrolar için harcanacak paranın izni, aynı zamanda 800 milyon euro civarında hazine tahvili çıkartmak için yaptığımız görüşmenin nasıl speküle edildiğini hep birlikte görüyoruz. Sistem böyle. Bizler eğer bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek; bu ülkede farklı fikirlere sahip olan, ancak bu kentte yaşayıp belediyeye aynı oranda para ödeyen, o yaşamı hep birlikte paylaştığımız insanlarla ayrı ayrı olmamızın imkanı var mıdır? Şu anda maalesef siyaseten böyle ayrımlar yaşıyoruz. Ben tavanda olan ayrılıkların bir kent yönetimini, belediye başkanı olarak bizi hiç ilgilendirmediği kanaatindeyim” sözlerini aktarmak isterim.

SABAH PROTOKOL AKŞAM GÖREVDEN ALINMA

CHP Bursa il örgütünde yaşanan değişim aklıma, Türk siyasetine yaptıkları kadar sarf ettiği ve zamanla atasözü haline gelen sözleriyle de damga vuran merhum Süleyman Demirel’in: “Siyasette bir saat bile uzundur” sözünü aklıma getirdi. 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşu etkinliklerine Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı olarak katılan Turgut Özkan, akşam saatlerinden görevinden alındı ve yerine CHP Bursa örgütü ve Bursa siyasetinde bilinen bir isim olan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Deniz Baykal atandı. Görevlendirme sonrası çiçeği burnunda İl Başkanı Baykal bir haber portalına: “Bunlar bir makam, koltuk değil; bir görevlendirmedir. Ben burada bir talepte bulunmadım, Genel merkezimizin takdiriyle görevlendirildim. Burada sosyal medyada konuşulduğu gibi bir sorun üzerinden değil, daha iyi bir çalışma için emek harcıyoruz” diyerek kamuoyuna ilk mesajını vermiş oldu. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

TEKİN’İN YOLU ANKARA’YA ÇIKAR MI?

Bursa da bir başka görev değişikliği de Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşandı. MHP 15’inci Olağan Kongresi’nde görev süresinde başarılı bir performans sergilediğine inandığım Muhammet Tekin görevini Mehmet Emin Özcanbaz’a devretti. Tekin’in görevdeki son mesajları: “Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca bir siyasi parti değil, aziz milletimizin reflekslerinin politikaya yansımasıdır. Milliyetçi Hareket ve mensupları yalnızca bir siyasi partinin üyesi değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin beka mücadelesinin de öncüleridir” oldu. Özcanbaz ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Terörsüz Türkiye” vizyonunun Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir başlık olduğunu belirterek, MHP Bursa teşkilatı olarak bu iradenin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. MHP Bursa için ana karar alıcılardan olan İsmet Büyükataman nasıl karar verir kestiremiyorum ama Muhammet Tekin’in genel seçimlerde listede yer almasını bekliyorum.

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.