Ramazan ayına girilmesiyle birlikte kurumların iftarları da başladı. Geçtiğimiz gün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) büyük teşkilat iftarı ve aynı gün yeni kurulan Anahtar Parti’nin de iftarı vardı.
AK Parti iftarının ağır topu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Âlâ, Anahtar Parti iftarının ise Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu’ydu.
Seçim arifesinde olmadığımız için nabızlar düşüktü.
Katıldığım AK Parti teşkilat iftarında birçok tanıdığı ve dostu gördüm. Yaptığımız ayaküstü sohbetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına kilitlenilmesinden ötürü bir rahatlama olduğunu gözlemledim.
Âlâ’nın konuşmasına ve verdiği mesajlara gelirsek… İftarı arka masalarda yaptığımızdan mıdır, ses sisteminin yetersizliğinden midir bilinmez Efkan Âlâ’nın konuşmasını duyduk ancak pek bir şey anlayamadık.
Ses çok boğuk geliyordu. Etkinliği takip edip haber yapmak zorunda olan muhabir arkadaşlar konuşmayı algılamakta bir hayli zorlanmışlar. Bültenlere düşen konuşmasında Efkan Âlâ hemen hemen tüm gündeme değinmiş.
Aynı saatlerde sahnede olan Yavuz Ağıralioğlu da yaptığı konuşmada AK Parti’yi eleştiren sert bir konuşmaya imza atmış. Siyasete hiçbir zaman ara verilemiyor. Ramazan da olsa bayram da olsa. Hele ki seçimler Ramazan’a denk geldiğinde siyasetçisinden, teşkilat mensubuna, gazetecisine kadar herkes 30 günde minimum 45 iftara katılır halde oluyor.
Sanırım seneye bu yoğunluğa ulaşılır!
SON ANKET SONUÇLARI
AK Parti Teşkilat iftarına Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş de katıldı. Büyükgümüş’ün sonrasında seçim anketlerine yönelik yaptığı açıklamalar oldukça ses getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş yapılan son anketlere ilişkin sonuçları açıkladı:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranına sahip. Bursa'da teşkilat çalışmalarımızı gözden geçirdik. Sahura kadar nerede Ramazan varsa teşkilat olarak orada olmaya çalışıyoruz. İş akışları, karar verme yöntemleri çok kurumsallaşmış bir siyasi partiyiz. Kendimizden ne veriyoruz, eğer teşkilatçılığı bir kelime ile özetleyecek olursak başlı başına fedakarlıktır.”
ERKEN SEÇİM KAPIDA
Verdiği röportajın en önemli satırbaşı şüphesiz ki Erdoğan’ın adaylığı ver erken seçim olup olmayacağıydı: “Hükümet sistemini hayata geçirirken bizim ortaya koyduğumuz en önemli sözlerden birisi istikrar vurgusuydu. Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılında bu ülkeyi 5 yıl yönetme sözü aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olup, seçimleri kazanıp milletimize hizmet etmeyi sürdürmesi gerektiğini düşünüyoruz. 360 oyla TBMM'de erken seçim kararı alınmış olması gerekiyor. O nedenle teknik bir tarih düzenlemesi gerçekleşebilir. Bunun da kararını verecek olan TBMM. Biz de Cumhur İttifakı olarak gayretimizi gösteriyoruz. Siyasette bu ortaya konan tablo ve çalışma, bu siyasal sonucu Meclis'te üreteceği kanaatindeyim.”
Erdoğan’ın adaylığının önü açılması için erken genel seçime gidileceği aşikâr.
Erdoğan’ın aday olmasının netleşmesiyle birlikte AK Parti içerisinde Erdoğan sonrası için plan yapan, bunun için aksiyon alan kiliklerin de artık hareketlerinin dozunu azaltacağı ve böylece parti içi tansiyonun düşeceği de belli.
Teşkilat iftarındaki rahatlamadan bunu anlıyoruz.
AK Parti teşkilatı Erdoğan’la bir seçime daha girecek olmaktan dolayı gayet memnun; gelecekte ne olur diye kaygılı bekleyiş sona erdi.
Erdoğan sonrası ne olacak sorusu da rafa kalktı diyebiliriz…