Hava Durumu

Bursa Kebap Evi

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2023 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 17:27

Geçtiğimiz günlerde davet üzerine, Özdilek Nilüfer Park’ta bulunan Bursa Kebap Evi’nin basın toplantısına gittim. Açıkçası burayı biliyordum fakat sahiplerinin Gaziantepli iki kardeş olduklarını öğrenince çok şaşırdım.

Bursa; Osmanlı devletinin ilk başkenti oluşu, doğası, tarihi yapıları ve ünü dünyaya yayılan İskender Kebabı ile çok özel bir şehir.

Genç girişimciler Cem ve Caner kardeşler 2010 yılında Franchise’ı oldukları markayı satın alarak bir dünya markası yaratmak için yola çıkmışlar ve anlattıklarına göre de gerçekten çok başarılı olmuşlar.

Bursa Kebap Evi, ‘global marka’ olma vizyonu ile çıktığı büyüme yolculuğunda dünyanın önemli şehirlerine adını yazdırmayı başarmış.

Yurt içinde 97, yurt dışında ise 13 şubesiyle misafirlerini ağırlayan marka; Almanya, İngiltere, Kanada, Dubai, Abu Dhabi, İran, Irak ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 8 ülkede hizmet veriyor.

Son olarak Londra’nın en önemli caddesi MarbleArch bölgesi Conaught Street üzerinde yeni şubelerini açan marka;  5 yılda yurt içinde 180, yurt dışında ise 75 olmak üzere toplamda 255 şubeyle hizmet vermeyi hedefliyor.

Ayrıca Feed The Future Ödülleri ve Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (ITQI) bünyesinde gerçekleştirilen “Üstün Lezzet Ödülü”nün sahibi olarak “Türkiye’nin ödüllü iskender markası” unvanını elinde bulunduruyor olması ise tam bir başarı hikayesi…

Anlaşılan o ki Dünya’nın önemli yatırımcılarının dikkatini çekmeyi başarmış.

Cem Helvacı ve Caner Helvacı kardeşler Bursa’nın yerel lezzeti, Türk iskenderini tüm dünyayla tanıştırmayı başarmışlar.

Bursa Kebap Evi’nin tüm şubelerinde; İskender, Bursa Kebabı, Muhteşem Bursa, Beğendi Yatağında Köfte gibi ana yemekler, Peynirli Kemalpaşa Tatlısı, Kestaneli Uludağ Tatlısı, Üzüm Şırası ve Kozahan Türk Kahvesi gibi yöreye has ürünler menüsünde yer alıyor. Ayrıca ızgara ve döner çeşitleri, burger ve çocuk menüleri, köfte ve tatlı çeşitleriyle zengin bir ürün çeşitliliğine sahip.

Kısacası Bursa’nın meşhur lezzetleri burada!

Bu arada Şirketin CEO’su Hüseyin Genç aynı zamanda markanın yatırımcısı olarak, iki şubeyi Defranchise olarak işletiyor. Restaurantlarında yılda yaklaşık bin ton et, 335 ton sos, 250 ton tereyağı, 40 ton kestane şekeri ve 3 ton Kozahan Türk Kahvesi tüketildiğini, 8 milyon misafir ağırlandığını ve marka çatısı altında 2 bini aşkın kişi istihdam ettiklerini dile getirdi. Bursa Kebap Evi’nin, 2023’ün sonuna kadar yurt içinde 125, yurt dışında 25 şubeye ulaşacağının da bilgisini verdi.

Türkiye’de ve Dünya’da Bursa Kebap Evi’ni başarılı bir gıda zincirine çeviren Cem ve Caner Helvacı kardeşleri tebrik ediyorum.

Örnek olması dileği ile…

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.