Hava Durumu

Bursa’ya hoş geldiniz!

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 17:31

Eski salname kayıtlarına göre; Bursa’da1906 yılında 33 medrese bulunuyordu ve bu medreselerde okuyan bin 265 öğrenci vardı. Bursa medreseleri o dönemin aydın hocalarının yetiştiği kurumlardı. 

1880’li yıllardan sonra yeni usul okulların yaygınlaştığı görülür. Tanzimat ve Islahat fermanları sonrasında ise çağdaş denilen günümüz sisteminde okullar açılmaya başlar.

Ve geçmişten bugüne Bursa güçlü ve köklü okulları ile öğrenci başarı grafiği yüksek illerin başında gelir. Özellikle son yirmi yılda eğitim alanında yapılan özel okul yatırımları ile de dikkat çeker.

İşte bu özel okullara bir yenisi daha ekleniyor…   

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar gurubuna bağlı Girne Koleji 14. şubesini Bursa Nilüfer’de açıyor.

Geçen hafta Almira Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katıldım.

1994 yılından beri eğitim sektörü içinde yer alan, kendisini Kültür Okulları’ndan tanıdığım Girne Koleji Bursa Kampüsü Kurucusu Celal Akbaş, Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleşen tanıtımda konuşurken çok heyecanlıydı. Her şeye sıfırdan başlayacaklarını söyleyerek, ‘‘Bu bizim için aslında çok güzel bir durum. Kıbrıs’ın büyük desteğini aldık, onların tecrübelerine biz de Bursa olarak çok şey katacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Celal Akbaş ile birlikte Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Eğitim Direktörü Emre Orhan, Okul CEO’su Dilek Cambazoğlu’da toplantıdaydı. Girne Kolejinin eğitim vizyonu ve geleceğe dönük hedeflerini anlatıp, toplantıya katılanları bilgilendirdiler.

Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu Üniversitenin 37 yıllık geçmişi ve yaklaşık 135 farklı ülkeden 22 bin öğrencisinin olduğunu söyledi ve “Hedefimiz öncelikle Türkiye’de yer alarak elbette büyümek. Akabinde uluslararası bir yapıya sahip olmak istediğimiz için farklı ülkelerde de okullarımızın olması noktasında adımlarımızı da atacağımızı özellikle buradan belirtmek isterim” dedi.

***

Bu arada şu bilgileri de verdiler: Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs’ın ilk üniversitesi. 1985 yılında kurulmuş. 135 farklı ülkeden gelen 20 bini aşkın öğrencisine yüksek standartta eğitim olanakları sunan ve akademik programlarına tanınmış akreditasyon kurumlarından onay alan Dünya’daki sayılı üniversiteler arasında. 147 dünya üniversitesi ile yaptığı akademik işbirliği anlaşmaları, uzaktan eğitim ve yurt dışı eğitim programları ile öğrencilerine farklı seçenekler sunuyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ayrıca Kıbrıs'ta açtığı The American College ve The American Future College ile anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim eğitimindeki başarısıyla da Kıbrıs'ın eğitim markaları arasında…

***

Ve Girne Koleji olarak da; Anaokulundan lise mezuniyetine kadar tüm sınıf seviyelerinde kalite güvencesine önem veriliyor. Yabancı dil eğitimi konusunda ise oldukça iddialılar.

Öğrencilerine "Dünyanın Kapıları Sana Açık" sloganıyla uluslararası eğitim deneyimi sunmak niyetindeler. Eğitimcileri, aileleri ve öğrencileri uluslararası bir eğitim çatısı altında bir araya getirmek amacıyla hareket ediyorlar.

Üç yıldır Türkiye’deler. İstanbul Çekmeköy, İstanbul Sancaktepe, Ankara Yenimahalle, Afyonkarahisar, Muğla Fethiye, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Van, Gaziantep ve Bursa olmak üzere 12 Kampüsleri bulunuyor.  Kısa vadede Türkiye’de, orta vadede Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde, uzun vadede tüm Dünya ülkelerinde büyümek istiyorlar.

Bursa yeni bir eğitim-öğretim kurumu ile tanışıyor.

Ne diyelim, Bursa’mıza hoş geldiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.