Hava Durumu

Ders zili çaldı

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2023 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 17:12

Bir yaz tatilinin daha sonuna geldik.

Yeni öğretim ve eğitim yılına başladık.

Çocuklar da okullarını özledi…

Bu yılı da inşallah pandemiden uzak, sağlıklı geçiririz, kazasız belasız atlatırız.

Bu ekonomik koşullarda velilerin işi zor…

Ebeveynler çocukları eğitim-öğretimden geri kalmasın diye bütçelerine uygun okul alışverişlerini yaptılar. Ailecek kalemden deftere, okul kıyafetinden ayakkabıya bir sürü ihtiyaç temin edildi.

Yeni kayıt yaptıran veliler kayıt ücretlerini ödedi, kimi de kayıtta kırtasiye malzemesi alarak destek verdi.

Bu arada özel okulların fiyatları son dönemde oldukça yükselince devlet okullarına yönelim arttı.

Okullar açılınca trafik yoğunluğu da başladı.

Şehrimizde nüfusla beraber her geçen gün artan araç sayısı bu sıkıntıyı daha da artırmakta…

***

Dün eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı.

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Milli

Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ile birlikte yeni döneme başlayan öğrencileri

Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda ziyaret etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, eğitime büyük önem verdiklerini, okulların eksiklerini, ihtiyaçlarını imkânlar ölçüsünde karşılamaya devam edeceklerini belirtti.

Yıldırım’ın Türkiye’nin birçok kentinden daha fazla genç nüfusu bünyesinde

barındırdığını da hatırlatan Başkan Yılmaz, bunun çok önemli bir potansiyel olduğunu anımsatarak, “En doğru yatırım geleceğe ve gençliğe yapılan yatırımdır. Biz de Yıldırım’da projelerimizi bu düşünceyle hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlamak adına önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bir taraftan sportif ve kültürel aktivitelerle onların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmaya çalışırken, diğer taraftan çocuklarımızın daha iyi fizikî şartlarda eğitim görmesi için çaba sarf ediyoruz. Okullarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Okullarda zarar gören yıpranan bölümler ekiplerimiz tarafından onarılıyor. İlçemizdeki öğrencilerimizin daha kaliteli ortamlarda eğitim görmeleri maksadıyla kurumlarımızın bulunduğu bölgelerde trafik ve çevre düzenlemesi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bütün çabamız geleceğimizi emanet ettiğimiz yavrularımıza daha iyi imkânlar sağlamak” dedi.

Yerel yönetimlerin çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmetleri önemli.

Onlar bizim geleceğimiz!

İlaveten; maalesef ekonomik sıkıntılar ortada. Bazı aileler çocuklarına beslenme çantası hazırlayacak durumda değil. Bu yüzden yerel yönetimler, STK’lar desteği ile okullarda bir öğün yemek olması ebeveynlere bir nebze nefes aldırır.

Belki bu yıl böyle bir proje de hayata geçirilebilir.

Ders zili çaldı!

Tüm öğrencilere başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı dilerim.

Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.