Hava Durumu

Bursa, dünya otomotiv devlerini 6’ncı kez buluşturacak

Bursa, uluslararası otomotiv sektörünün önemli organizasyonlarından Automotive Meetings – Dünya Otomotiv Buluşmaları’na 6’ncı kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ev sahipliğinde 11-12 Kasım 2026 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyona 44 ülkeden 300 sektör temsilcisinin katılması bekleniyor. TOGG, Volkswagen Group, MAN, Aston Martin, Hyundai, Ford, Toyota ve OYAK Renault gibi dünya çapında tanınan markalar da buluşmada yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2026 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2026 13:29
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Bursa, dünya otomotiv devlerini 6’ncı kez buluşturacak

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, organizasyon öncesinde düzenlenen basın toplantısında etkinliğin kapsamı, katılımcıları ve otomotiv sektörüne sağlayacağı katkılar hakkında açıklamalarda bulundu. Durmaz, Bursa'nın otomotiv sektöründeki konumunu uluslararası platformda güçlendirmeyi amaçlayan organizasyonun, yerli ve yabancı sektör temsilcilerini bir araya getireceğini söyledi.

44 ÜLKEDEN 300 SEKTÖR TEMSİLCİSİ KATILACAK

Automotive Meetings – Dünya Otomotiv Buluşmaları, 12 yıldır Meksika, ABD, İspanya, İtalya ve Türkiye'de otomotiv sektörünün önemli üreticilerini, tedarikçilerini ve yan sanayi temsilcilerini buluşturuyor. Organizasyon, Avrupa kıtasında ilk kez Kasım 2017'de Türkiye'de ve Bursa'da, Bursa OSB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

İki yılda bir düzenlenen etkinlik, bu yıl 11-12 Kasım tarihlerinde altıncı kez Bursa'da yapılacak. Binek araçlardan ticari araçlara ve ağır vasıta grubuna kadar farklı alanlardan 44 ülkeden toplam 300 sektör temsilcisinin katılımı öngörülüyor.

Katılımcılar arasında TOGG, Volkswagen Group, MAN EU, Stellantis, Alexander Dennis, Aston Martin, Ashok Leyland, Mahindra, Hyundai, Ford, TAM Durabus, OYAK Renault ve Toyota gibi uluslararası markalar bulunuyor. ABD'den Almanya'ya, Slovenya'dan Hindistan'a kadar farklı ülkelerden alıcıların yetkililerinin yanı sıra İngiltere, Meksika ve Güney Kore'deki önemli resmi kurumların temsilcileri de organizasyona katılacak.

KATILIMCI ÜLKE SAYISI 25'TEN 44'E YÜKSELDİ

Organizasyona gösterilen ilginin yıllar içerisinde arttığını belirten Hüseyin Durmaz, 2017 yılında 25 ülkenin katıldığı etkinlikte bu sayının 2022'de 37'ye, 2026'da ise 44'e yükseldiğini ifade etti. Katılımcı firma sayısının da 260'tan 300'e çıktığını kaydeden Durmaz, uluslararası tedarik zinciri etkinliğinde gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin sayısının da her yıl arttığına dikkat çekti.

OTOMOTİV İHRACATININ YÜZDE 25'İ BURSA'DAN

Bursa'nın Türkiye otomotiv endüstrisindeki ağırlığına da değinen Durmaz, sektörün ihracatında kentin önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.

Türk otomotiv endüstrisinin ihracatının 2026 yılı sonunda 43 milyar doları aşmasının beklendiğini belirten Durmaz, bu ihracatın yüzde 25'inin Bursa firmaları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Durmaz, Bursa'daki üretim gücünün hem kentin hem de Türkiye'nin otomotiv endüstrisi ihracatının artmasına katkı sağladığını ifade etti.

İKİ GÜN BOYUNCA GELECEĞİN OTOMOTİVİ KONUŞULACAK

Organizasyonun ilk günü olan 11 Kasım Çarşamba günü inovasyon, elektrifikasyon ve geleceğin tedarik zincirleri ele alınacak. Saat 09.30'da başlayacak açılışın ardından Demo Day programında, otomotiv ve mobilite sektörünün geleceğine yönelik yenilikçi çözümler geliştiren girişimciler sunumlarını gerçekleştirecek.

12 Kasım Perşembe günü ise hidrojen mobilitesi, ağır ticari araçlar ve uluslararası iş birlikleri gündeme alınacak. İki gün boyunca katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri de yapılacak.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BURSA'DA BULUŞACAK

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, organizasyonun Türkiye'nin otomotiv sektöründeki üretim ve tedarik gücünü uluslararası alanda tanıtmak açısından önemli olduğunu belirtti.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Durmaz, bölgenin üyelerine, Bursa'ya ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğini ifade etti.

Automotive Meetings – Dünya Otomotiv Buluşmaları'nın açılışı, 11 Kasım Çarşamba günü saat 09.30'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.