Hava Durumu

CHP Bursa vekili Altaca Kayışoğlu, kürsüde türkü söyledi! O anlar kamerada

TBMM kürsüsüne konuşma yapmak için çıkan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 'Dadaloğlu' türküsünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
CHP Bursa vekili Altaca Kayışoğlu, kürsüde türkü söyledi! O anlar kamerada

Serhat İnci

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4. Yargı paketi görüşüldü. Yargı paketinin görüşüldüğü sırada söz alan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Hakkımızda devlet vermiş fermanı, ferman padişahın hey dost dağlar bizimdir" sözleriyle Dadaloğlu türküsünü seslendirdi. Salonda bulunan milletvekilleri ise Kayışoğlu'nu alkışladı.

Osmanlı'nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına karşı bu türkü ile isyan ettiğini belirten Kayışoğlu, "Tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda, TRT'nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1997'de Ziya Gökalp'ten okuduğu ve bu yüzden  tutuklandığı "Minareler süngü, kubbeler miğfer/ Camiler kışlamız, müminler asker" şiirine atıfta bulunan Kayışoğlu, "Hâlâ bunun utancı konuşuluyor" diye konuştu.

'UZAK DURUN'

Bir televizyon programında okunan Cemo Türküsü dolayısıyla RTÜK'ün 3 program kapatma cezası verdiğini belirten Kayışoğlu, "1980'lerden beri otuz yıldır söylenen bir türkü var yine: Cemo. Geçen gün okundu diye RTÜK 3 program kapatma cezası verdi. Bu utanç da size yeter diyorum; artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın diyorum; 'El uzaya giderken Muratgilin damından atlayamadık' diyor ya bir kardeşimiz, gerçekten o noktadayız, yazıklar olsun diyorum. Yasaklarla mücadele edecektiniz ama daha beter yasaklar getirdiniz. Yirmi dört saat yasağını arkadaşlarımız çok güzel anlattı, yirmi dörtten sonra müzik yasağını. Artık bu yasaklara son verin, bu utançtan bu ülkeyi kurtarın diyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.