Hava Durumu

Karayollarında son durum ne?

Yetkililer; karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiği konusunda, vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 09:28
Kaynak: (Vedat Aslan)
https://www.yenidonem.com.tr/
Karayollarında son durum ne?

Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Kuzey Marmara Otoyolunun Akmeşe-Adapazarı kavşakları arası Ankara-İstanbul (Kuzey) istikametinde yol bakım ve onarım çalışması yapılacaktır. Çalışmalar sırasında bant aktarımı yapılarak trafik akışı İstanbul-Ankara (Güney) istikametinden iki yönlü (gidiş-geliş) olarak sağlanacak.

İzmir Çevre Otoyolu Bornova-Karşıyaka arası 8-16.kilometreler arasında muhtelif kesimlerde 24.07.2024-31.08.2024 tarihleri arasında trafik yoğunluğunun olmadığı saatlerde köprü onarım çalışması yapılacağından; Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Anadolu Otoyolunun Yeniçağa Kavşağı-Bolu (Doğu) Kavşağı Kesimi 9-11.kilometreleri arasında üstyapı onarım çalışması nedeniyle 22.07.2024-26.07.2024 tarihleri arasında İstanbul istikameti trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanacak. (1 şerit İstanbul yönüne, 2 şerit Ankara istikametine açık olacak.)

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) Kesimi Otoyolunun Gelibolu Güney Kavşağı-Lapseki Kavşağı Kesimi 1-3.kilometreleri arasında 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadükleri üzerinde bakım-onarım çalışması nedeniyle her iki yönde çalışma programına sağ veya sol şeritler trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.

Seben Ayrımı-Nallıhan-Beypazarı yolunun 37-40.kilometreleri arasında Nallıhan-Çayırhan istikametinde ve Çayırhan-Nallıhan istikametinde sol şeritler tünel içi elektromekanik çalışmalardan dolayı trafiğe kapatılacaktır. Çalışma nedeniyle kapatılan kesimlerde, trafik sağ şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

İstanbul -Ankara yolunun 36-38.kilometreleri arasında yolun Sakarya yönü trafiğe kapatılarak ulaşım Ankara yönünden gidiş -geliş olarak sağlanıyor.

İnebolu-Kastamonu yolunun 1-2.kilometreleri arasında DSİ tarafından yapılan dere ıslahı çalışmaları esnasında meydana gelen heyelan nedeniyle bölünmüş yolun bir tarafı trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım bölünmüş yolun diğer tarafından iki yönlü olarak sağlanıyor.

Diyarbakır-Elazığ yolunun 25-27.kilometreleri arasında eksen sağ kesimi yol yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmış olup ulaşım akışı sol şeritten iki yönlü ( gidiş-geliş ) olarak sağlanacaktır.

Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29.kilometreleri arasında 11:00-17:00 saatlerinde patlamalı kazı çalışmaları yapılması nedeniyle yol trafiğe kapatılacak.

Trabzon-Gümüşhane İl sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun 46.kilometresinde bulunan T4 tünelinin bölünmüş yolun her iki yönündeki tüplerinde yapılacak olan elektrik, elektronik sistemleri montaj çalışması nedeniyle 26.07.2024 tarihinde 07:30-18:00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.