Hava Durumu

Soner Olgun sevenlerini üzdü

Uzun süredir pankreas kanseriyle mücadele eden sanatçı Soner Olgun, 67 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve entübe edilen ünlü müzisyenin vefatı, sosyal medya hesabından duyuruldu. Sanat dünyasını yasa boğan Olgun'un cenaze programı da belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2026 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2026 16:16
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Soner Olgun sevenlerini üzdü

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Soner Olgun, pankreas kanseri nedeniyle bir süredir devam eden yaşam mücadelesini kaybetti.

Geçtiğimiz hafta sağlık durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda entübe edilen 67 yaşındaki sanatçı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

“İyi Bayramlar Türkiye” ve “Sevda Diye Bir Kuş” gibi eserleriyle tanınan Olgun'un ölüm haberi, sanatçının sosyal medya hesabından yapılan “Soner Olgun'u kaybettik” paylaşımıyla duyuruldu.

İLK OLARAK 30 AĞUSTOS'TA HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Soner Olgun, 30 Ağustos'ta yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Tedavisinin ardından normal servise alınan sanatçı, iki gün sonra kendi isteğiyle taburcu edilmişti. Evinde tedavisi devam eden Olgun, sağlık durumunun yeniden ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

SANAT DÜNYASINDAN PEŞ PEŞE TAZİYE MESAJLARI

Soner Olgun'un vefatının ardından sanat ve televizyon dünyasından birçok isim üzüntüsünü dile getirdi.

Zülfü Livaneli, “Soner'im, baki kalan bu kubbede, güzel sesin oldu. Gecen aydınlık olsun!” sözleriyle sanatçıya veda etti.

Nükhet Duru ise “Özgün müziğin en iyi yorumcularından Soner Olgun'un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sazıyla, sesiyle ve gönüllerde bıraktığı güzel izlerle hep hatırlanacak” ifadelerini kullandı.

Gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar da “Bütün efelerin, yörüklerin, ozanların başı sağ olsun. Memleket bir yiğidini daha kaybetti. Nur içinde yat canım dostum” mesajını paylaştı.

Behzat Uygur ise “Soner Olgun güzel insandı. Mekânı cennet olsun” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

SONER OLGUN'UN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden sanatçı için 18 Ekim 2026 Pazar günü saat 11.00'de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde veda töreni düzenlenecek.

Olgun'un cenazesi, aynı gün öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

“BAŞARIYI DEĞİL, MUTLULUĞU HEDEFLEYİN”

Soner Olgun'un vefatının ardından geçmişte verdiği bir röportajda mutluluğa ilişkin söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Sanatçı, röportajında “Benim hayatımın hedefi hiçbir zaman başarı olmadı. Ve hiç kimseye başarıyı önermem” demişti.

Olgun, hayata bakışını şu sözlerle anlatmıştı:

“Hayatınızda başarıyı hedeflemeyin, mutluluğu hedefleyin. Mutlu olursanız başarılı olursunuz. Başarılı olursanız mutlu olacağınızı garanti edemem.”

SONER OLGUN KİMDİR?

1959 yılında Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaya gelen Soner Olgun, Bornova Anadolu Lisesi'ndeki eğitiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ve Dramatik Yazarlık Bölümünden mezun oldu.

İlk albümü “Letafet” ile müzik dünyasına adım atan Olgun, 1994 yılında “Her Şey Değişmeli”, 1999 yılında “İyi Bayramlar”, 2004 yılında “İyi Bayramlar Türkiye” ve 2012 yılında “Sevda Diye Bir Kuş” albümlerini yayımladı.

Müzik kariyerinin yanı sıra televizyon programları hazırlayıp sunan sanatçının söz veya müziği kendisine ait 35 eseri bulunuyor.

Özlem Koldaş ile evliliğinden Elif adında bir kızı bulunan Soner Olgun, geride çok sayıda eser ve sevenlerini bıraktı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.